Burse - Fonduri mutuale

Listarea Hidroelectrica: Franklin Templeton recomandă acţionarilor să voteze listarea duală şi cere atenţie la propunerea statului de distribuire de dividende din banii de pe IPO

Listarea Hidroelectrica: Franklin Templeton recomandă...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2022, 00:04 1855

Americanii de la Franklin Templeton, cei care administrează Fondul Proprietatea, recomandă acţionarilor Fondului, precum Pilon II, fonduri mutuale, Silver Point Capital, ca în AGA din 15 noiembrie să voteze listarea duală a Hidroelectrica şi cer atenţie la propunerea prin care Ministerul Finanţelor, acţionar cu 6%, vrea sub formă de dividende banii din IPO. 

„Vă rugăm să reţineţi că există limitări legale şi practice privind implementarea acestuia (punctul pe ordinea de zi - n. red) şi, în consecinţă, orice distribuiri de fonduri în urma vânzării cu succes a acţiunilor SPEEH Hidroelectrica S.A. va trebui să facă obiectul unei aprobări separate a acţionarilor”, se arată în recomandările de ieri ale Franklin Templeton, publicate pe site-ul BVB.ro. 

Recent Ministerul Finanţelor a introdus două noi puncte pe ordinea de zi a AGA FP din 15 noiembrie, respectiv listarea Hidroelectrica doar la BVB şi distribuirea de dividende speciale în termen de trei luni din banii de pe IPO. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO