Burse - Fonduri mutuale

Listarea Nuclearelectrica se mai amână

Listarea Nuclearelectrica se mai amână

Autor: Roxana Pricop

24.07.2013, 19:50 357

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amânat ieri luarea unei decizii de aprobare a prospectului de ofertă publică iniţială de acţiuni a companiei Nuclearelectrica, perioada actuală nefiind oportună derulării unei listări.

Oferta publică iniţială de acţiuni de la Nuclearelectrica, prin care statul vinde pe bursă 10% din capitalul companiei, era iniţial programată pentru mijlocul lunii iulie, însă a fost decalată din cauza unui litigiu cu sindicatul CNE Cernavodă.

Ieri, prospectul de ofertă a ajuns pe masa de şedinţă a conducerii ASF, însă autoritatea a amânat luarea unei decizii.

În prezent, activitatea pe pieţele de acţiuni este redusă, iar investitorii sunt în perioada de vacanţă.

Astfel că acum se încearcă mutarea ofertei Nuclearelectrica spre finalul lunii august - începutul lunii septembrie, când revin investitorii pe bursă. Avizul ASF este ultimul pas pentru listarea Nuclearelectrica la bursa de la Bucureşti.

Oferta Nuclearelectrica a fost aprobată pe 19 iunie în şedinţă de guvern. Guvernul a aprobat un preţ minim de 11,2 lei şi unul maxim de 15 lei. La preţul minim, valoarea pachetului de acţiuni vândut (10% din companie) ar fi de

284 mil. lei iar la preţul maxim compania ar strânge 380 mil. lei. Intermediarii ofertei sunt casele de brokeraj Swiss Capital şi BT Securities.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO