Burse - Fonduri mutuale

Listările duale: export de lichiditate sau import de investitori?

Listările duale: export de lichiditate sau import de...

Autor: Radu Bostan

19.06.2015, 00:07 931

Cele trei acţiuni româneşti listate la Londra - Romgaz (SNG), Electrica (EL) şi Fondul Proprietatea (FP) - sunt mai lichide şi au adus randamente mai bune pe piaţa locală, în pofida temerilor că listarea duală va duce la un exod al capitalului către City.

Rulajele medii zilnice pe cele trei titluri sunt în general mai mult decât duble la Bucureşti faţă de Londra, iar acţiunile listate pe bursa locală s-au scumpit mai mult sau au rezistat mai bine la corecţii decât certificatele de depozit (GDR) prin care companiile sunt listate pe bursa londoneză.

Cel puţin una dintre companii, Electrica, a atras mai mulţi jucători la Bucureşti prin listarea dublă, determinând investitorii care au intrat în acţionariat cumpărând GDR-uri la Londra să-şi mute ulterior acţiunile în conturi la Bucureşti.

Statul ia în calcul o listare duală şi pentru Hidroelectrica, prin care să garanteze atât încheierea cu succes a ofertei, dar şi să pună piaţa de capital românească în atenţia marilor investitori străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO