Burse - Fonduri mutuale

Liviu Popescu, editor ZF, desemnat jurnalistul anului 2020 de CFA România. „Cel mai prolific jurnalist pe piaţa de capital şi piaţa pensiilor private“

De la stânga la dreapta: Liviu Popescu (ZF), Alexandra Smedoiu (preşedinte CFA România), RÂzvan Szilagy (vicepreşedinte CFA România).

De la stânga la dreapta: Liviu Popescu (ZF), Alexandra Smedoiu (preşedinte CFA România), RÂzvan Szilagy (vicepreşedinte CFA România).

27.05.2021, 00:05 150

Liviu Popescu, 30 de ani, editor al paginii de burse şi fonduri mutuale din cadrul Ziarului Financiar, a fost desemnat jurnalistul anului 2020 de CFA România, organizaţia profesioniştilor în investiţii în România, care numără aproape 300 de membri.

„Liviu Popescu este cel mai prolific jurnalist în ceea ce priveşte piaţa de capital, piaţa pensiilor private, susţinând o emisiune live despre piaţa de capital“, spun reprezentanţii CFA România.

În cadrul evenimentului organizat miercuri la sediul Bursei de Valori Bucureşti au fost acordate trei premii. Astfel Liviu Popescu a fost desemnat jurnalistul anului 2020, Financial Intelligence – publicaţia online a anului 2020 iar Agerpres – agenţia de ştiri a anului 2020.

„Anul 2021 este unul important pentru CFA România. Asociaţia împlineşte 20 de ani de activitate pe piaţa economică din România. Ne mândrim cu aproape 300 de membri acumulaţi în aceşti 20 ani. Împreună cu aceştia şi cu consiliul director am lansat proiecte importante pentru pieţele economice şi financiare din România şi vom continua să facem acest lucru“, spune Alexandra Smedoiu, preşedinte CFA România.

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti (BVB), spune că mass media contribuie la promovarea valorilor de educaţie financiară şi promovarea modului în care românii îşi planifică vieţile personale.

Pe de altă parte, Răzvan Szilagy, vicepreşedinte CFA România şi CEO Raiffeisen AM, spune că evenimentul de miercuri a fost despre recunoaşterea partenerilor din mass media financiară şi de modul în care aceştia contribuie la ecosistemul financiar românesc. „Prin transparenţă, prin informare şi prin contribuţia la educaţia financiară a populaţiei. Iar acestă contribuţie se traduce într-o mai bună respectare a drepturilor investitorilor“.

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume în rândul profesioniştilor din domeniul financiar. Administrat de către CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregăteşte şi testează candidaţii în domeniul eticii şi standardelor profesionale, analizei situaţiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei şi evaluzrii diverselor instrumente financiare şi de investişii.

Astăzi, în lume exista peste 170.000 de deţinători ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliaţi la cele 159 organizaţii membre ale CFA Institute. Candidaţii pentru titlul CFA trebuie să promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune circa 250-300 de ore de studiu individual. În plus, sunt necesari 4 ani de experienţă profesionala relevanta în domeniul financiar, precum şi aderarea la un cod de standarde eticeşi profesionale stricte.

Asociaţia CFA Romania este organizaţia profesioniştilor în investiţii din Romania, deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (U&A). Asociaţia CFA Romania este una dintre cele peste 160 de societăţi membre ale CFA Institute, şi are misiunea de a promova interesele specialiştilor în investiţii şi de a menţine standarde ridicate de integritate şi excelenţa profesională.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO