Burse - Fonduri mutuale

Liviu Stoleru pleacă de la cârma holdingului românesc de materiale de construcţii ROCA Industry, la doar şase luni de la preluarea mandatului

Liviu Stoleru pleacă de la cârma holdingului românesc...

Autor: Cristina Bellu

30.06.2022, 10:04 881

ROCA Industry, holding înfi­in­ţat de ROCA Investments cu denu­mirea Holdingrock1 la Registrul Co­mer­ţului, anunţă că Liviu Stoleru a decis să renunţe, cu efect imediat, la poziţia de director general al companiei şi la cea de membru în Consiliul de Administraţie.

“Decizia renunţării la mandatele de Director General, respectiv de membru al Consiliul de Administratie al Companiei, a fost discutată şi agreată împreună cu ceilalţi membri ai Consiliului de Administratie”, spun oficialii ROCA Industry într-un anunţ pe Bursă.

Aceştia menţionează că mandatul de director general va fi asigurat în regim provizoriu de  Ioan-Adrian Bindea, Presedinte al Consiliului de Administratie, pe o perioada de şase luni sau până la numirea unui nou director general.

Liviu Stoleru, fostul CEO al pro­du­cătorului de cărămizi Cemacon, a preluat oficial funcţia de CEO al ROCA Industry începând cu ianuarie 2022.

Cu peste 15 ani de ex­pe­rienţă în vânzări, logistică, dis­tribuţie, marketing, reorganizare şi restruc­turare, strategii de insolvenţă, Liviu Stoleru a ocupat de-a lungul timpului diferite poziţii de management de top.

Plecarea lui de la Cemacon, companie cu o capitalizare de 343 mil. lei, la care holdingul fraţilor Pavăl de la Dedeman are controlul majoritar, a fost anunţată la începutul lunii decembrie 2021.

Stoleru a preluat funcţia de CEO la Cemacon în anul 2010. În locul său compania l-a numit ca CEO pe Daniel Şologon, CFO şi cel cu care Liviu Stoleru a planificat şi implementat reconstrucţia şi dezvoltarea companiei în ultimii 12 ani.

ROCA Industry a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, piaţa AeRO, pe 27 ianuarie 2022 sub simbolul ROC1. Emitentul are 170 mil. lei capitalizare.

Compania a închiat primul trimestru din 2022 cu un profit net consolidat de 0,25 mil. lei atribuibil societăţii-mamă (pierdere de 0,55 mil. lei) şi intereselor care nu controlează (profit de 0,8 mil. lei), potrivit raportului aferent T1/2022 publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Din acţionariatul holdingului fac parte ROCA Investments SA (cu un pachet de 59,8% din acţiuni), Mihai Bîrliba, acţionarul majoritar de la BICO In­dustries (5,73%), alţi acţionari având 34,3%, potrivit datelor de la BVB.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO