Burse - Fonduri mutuale

London Stock Exchange Group a inaugurat primul hub de servicii din România şi vrea 500 de angajaţi. David Schwimmer, directorul LSEG: „Decizia de a pune hub-ul aici reflectă calităţile României”

London Stock Exchange Group a inaugurat primul hub de...

Autor: Alex Ciutacu

01.02.2019, 14:29 2046

London Stock Exchange Group, compania care oprează bursa londoneză, a inaugurat astăzi centrul de servicii din Bucureşti.

Noul centru îşi propune să ajungă la 500 de angajaţi şi să reprezinte un pilon pentru relaţiile economice dintre România şi Marea Britanie.

„Sunt fericit că Bucureştiul va găzdui noul centru de servicii care va oferi locuri de muncă pentru 500 de români. Marea Britanie s-a construit pe comerţ liber. După ce ieşim din UE vrem să păstrăm relaţiile comerciale cu România, chiar să le adâncim. Ţările noastre au un istoric de comerţ încă din secolul XVI. Peste 5.000 de companii britanice au investit în România, iar România trimite spre Marea Britanie bunuri valoroase precum maşinile Dacia sau maşinile Ford”, a spus Jeremy Hunt, ministrul britanic de externe, prezent la evenimentul de lansare.

Centrul de servicii din Bucureşti se va concentra pe dezvoltarea şi gestionarea soluţiilor tehnologice de înaltă performanţă pentru tranzacţionare, supravegherea pieţelor şi sisteme posttranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

„Decizia de a pune hub-ul aici reflectă calităţile României, şi-anume forţa de muncă bine calificată, un sistem educaţional solid şi o infrastructură bună. ACestea sunt lucrui care transformă România într-o destinaţie foarte bună”, a spus David Schwimmer, bancherul american care ocupă poziţia de CEO al London Stock Exchange Group din aprilie 2018, când l-a înlocuit pe Xavier Rolet.

La eveniment au fost prezenţi şi ministrul pentru mediul de afaceri Radu Oprea, dar şi vicepremierul Ana Birchall.

„Faptul că au venit aici este o dovadă a competenţei şi educaţiei. Guvernul vrea să asigure un mediu cât mai ospitalier pentru business, cât mai prietenos. Am înţeles că grupul a adus deja înapoi în ţară câteva talente ale României”.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO