Burse - Fonduri mutuale

De la Londra, la Paris şi până la Bucureşti, acţiunile europene se apreciază pe fondul promisiunilor băncii centrale de peste Ocean de a stimula economia cu bani nelimitaţi. Detensionare şi ca urmare a scăderii cazurilor de infectare în Italia

De la Londra, la Paris şi până la Bucureşti,...

Autor: Liviu Popescu

24.03.2020, 11:22 1335

Bursele europene înregistrează aprecieri semnificative la începutul de şedinţei de tranzacţionare de marţi, de la 3,3% la 5%, ca o reacţie pozitivă a investitorilor la măsurile masive de stimulare economică anunţate de Rezerva Federală a SUA (FED).

Astfel FTSE 100 (Londra), DAX (Frankfurt), CAC 40 (Paris), FTSE MIB (Milano), dar şi BET de la Bucureşti se apreciază pe linie, urmând trendul acţiunilor din Asia ca urmare a promisiunii de achiziţie de bani din partea FED fără a mai avea o limită superioară.

“FED-ul anunţă noi programe de ajutor pentru a ţine piaţa de capital funcţională. Printre măsuri se număra un angajament deschis pentru menţinerea cumpărării de active în conformitate cu măsurile sale de relaxare cantitativă, un angajament pentru împrumuturile pentru companii şi altele care vizează menţinerea fluxului de credit. Pentru primă dată, FED-ul anunţa că va achiziţiona obligaţiuni corporative Investment Grade, dar şi prin ETF-uri”, se arată într-un raport al Tradeville.

De asemenea, sentimentul de pe pieţele financiare este pozitiv şi ca urmare a faptului că Italia, epicentrul european al coronavirusului, a înregistrat o scădere a numărului de cazuri confirmate cu COVID 19 pentru a doua zi la rând.

La Bucureşti, indicele principal BET se apreciază cu 3,2% iar lichiditatea pe segmentul de acţiuni este de 6,6 mil. lei la o oră jumătate de la deschiderea şedinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO