Burse - Fonduri mutuale

Lovitură de teatru: Romgaz convoacă acţionarii să voteze un dividend suplimentar de 1,86 lei pe acţiune. În urmă cu o săptămână compania anunţa un dividend de 1,3 lei

Lovitură de teatru: Romgaz convoacă acţionarii să...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2018, 15:17 607

Romgaz (SNG), unul dintre cei mai mari producători şi furnizor de gaze naturale din România, convoacă acţionarii pe 6 decembrie pentru a aproba repartizarea a 717 milioane de lei sub formă de dividende suplimentare, adică un dividend brut de 1,86 lei pe acţiune.

În urmă cu o săptămâna compania suprindea piaţa cu anunţul potrivit căruia a avizat propunerea acţionarului majoritar de distribuire a 500 mil. lei, adică 1,3 lei pe acţiune.

Randamentul pentru noul dividend este de 5,3%.

Fondurile de pensii private Pilon II, care administrează economiile a 7,2 milioane de români, şi cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) controlează 10% din capitalul social al Romgaz, cea mai valoroasă companie de stat de la bursa românească, arată calculele ZF. Spre comparaţie, Ministerul Energiei are 70% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO