Burse - Fonduri mutuale

Lovitură de teatru: DIGI este singura companie pe care Autoritatea Maghiară pentru Telecomunicaţii NMHH o respinge pentru participarea la licitaţia 5G din Ungaria. „Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile şi controversate”

Lovitură de teatru: DIGI este singura companie pe care...

Autor: Alex Ciutacu

13.09.2019, 20:36 5907

Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHHH) a respins participarea companiei Digi Communications (DIGI) la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria, punând astfel la încercare ambiţiile de dezvoltare ale companiei pe piaţa maghiară, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

„Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că la data de 13 septembrie 2019, Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a transmis societăţii decizia de respingere a participării la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria”, transmite Serghei Bulgac, CEO-ul companiei şi preşedintele board-ului, în anunţul publicat la bursa de la Bucureşti.  

DIGI a participat la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor privind serviciile wireless broadband pentru susţinerea introducerii tehnologiei 5G în Ungaria în scopul de a-şi extinde businessul din această piaţă.

Compania anunţă că va contesta această hotărâre, „cu toate mijloacele aflate la dispoziţia sa, conform legislaţiei maghiare şi europene”.

„Considerăm că decizia NMHH este incorectă şi lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condiţiilor prevăzute de caietul de saricini, bazându-se pe supoziţii şi fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete şi analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei lista de alte hotărâri nefavorabile şi controversate pe care NMHH le-a adoptat în relaţia cu societăţile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitaţii pentru radiofrecvenţe”, adaugă Bulgac.

Potrivit unui anunţ oficial al autorităţii maghiare NMHH s-au înscris patru jucători pentru a participa la licitaţia 5G, iar în urma analizei doar Digi a fost respinsă – fără a motiva însă decizia. Celelate trei companii care au fost acceptate sunt Magyar Telekom, Telenor şi Vodafone.

„Un aplicant care nu s-a înscris în criteriile de elibilitate nu a fost acceptat de NMHH”, se arată în comunicarea oficială.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO