Burse - Fonduri mutuale

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de la Bucureşti: Suntem pe ultima sută de metri pentru a introduce împrumutul de acţiuni şi tranzacţiile short-selling

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de la Bucureşti: Suntem pe ultima sută de metri pentru a introduce împrumutul de acţiuni şi tranzacţiile short-selling

Creşterii lichidităţii este necesară pentru ca piaţa locală de capital să intre pe lista de monitorizare a companiilor internaţionale de indici în vederea unui potenţial upgrade în categoria pieţelor emergente.

Autor: Roxana Pricop

05.04.2016, 00:08 1324

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), spune că procedurile şi reglementările necesare pentru ca investitorii să poată face împrumut de acţiuni şi vânzări în lipsă (short-selling) au intrat pe ultima sută de metri, estimând că acestea ar putea deveni funcţionale începând din vara acestui an.

Conducerea BVB speră că in­troducerea îm­pru­mu­tului de acţiuni şi a tran­zacţiilor de vânzare în lipsă, tranzacţii prin care investitorii pot câştiga din deprecierea cotaţiei unei acţiuni, vor contribui la creşterea lichidităţii pe piaţa locală de acţiuni, în prezent de circa 6 milioane de euro pe zi, în scădere în ultimii ani.

„Suntem pe ultima sută de metri cu pre­gătirile pentru a introduce împru­mutul de acţiuni şi tranzacţiile de tip short-selling. Am lucrat la simplificarea pro­cedurilor alături de ASF, Depo­zi­tarul Central, bănci şi brokeri din piaţă şi sper ca în vara acestui an împrumutul de acţiuni şi short-selling-ul să devină funcţionale“, a spus preşedintele BVB.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO