Burse - Fonduri mutuale

Lucian Isac, şeful Estinvest: În perioada următoare mă aştept la o evoluţie laterală a pieţei bursiere

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

03.07.2020, 17:30 541

Lichiditatea medie zilnică pe segmentul de acţiuni a fost de 45,7 mil. lei în S1/2020, în urcare cu 18% faţă de anul precedent.

Lucian Isac, director general al Estinvest, unul dintre cei mai vechi brokeri de pe piaţa de ca­pital locală, spune că mo­mentan ne aflăm într-o pe­rioadă clasică de lichiditate redusă ca urmare a vacanţei de vară, dar consi­deră că rulajele tranzacţionate vor fi mai ri­dicate odată cu apariţia rezulta­telor la şase luni.

„Vara este în general o perioadă în care bursele au o evoluţie mai mult laterală. Doar dacă nu se întâmplă un eve­niment cu un impact major asupra emitenţilor, eu nu văd în următoarea perioadă o altfel de evoluţie. Bineînţeles că ne vom putea întâlni cu anumite nive­luri mai ridicate de volatilitate, mai ales pe unii emitenţi care vor avea anumite date, cum ar fi ex dividend, sau raportări care vor urma să apară începând cu luna august, astfel că e posibil să vedem şi oarecare variaţii. Însă în perioada următoare mă aş­tept la o evoluţie laterală a pie­ţei bursiere“, spune Lucian Isac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO