Burse - Fonduri mutuale

​Lucian Vlad transferă 10% din capitalul social al Sphera, administratorul KFC şi Pizza Hut în România, de la Anasa Properties în contul Lunic Franchising and Consulting Limited, un offshore din Cipru

​Lucian Vlad transferă 10% din capitalul social al...

Autor: Tibi Oprea

29.11.2019, 13:32 713

Sphera Franchise Group (simbol bursier – SFG), care administrează restaurantele KFC şi Pizza Hut în România, a raportat la bursă că Depozitarul Central a înregistrat transferul a 4,2 milioane de acţiuni SFG, reprezentând 10,98% din capitalul social al emitentului, din contul societăţii Anasa Properties în contul Lunic Franchising and Consulting Limited, un offshore din Cipru.

Ambele companii sunt deţinute de Lucian Vlad.

În urma transferului de proprietate, Tatika Investments are o participaţie de 27,33% din capitalul social al grupului Sphera, Computerland Romania deţine 21,43% din numărul de acţiuni, în timp ce Wellkept Group are o deţinere de 16,34%, iar Lunic Franchising and Consulting are un pachet de 10,99%.

Acţiunile Sphera se tranzacţionează în scădere cu 5,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 67,4 milioane lei, emitentul ajungând la 725,5 milioane lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 33,9% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO