Burse - Fonduri mutuale

Ludovic Orban: Vrem să creăm un fond naţional de investiţii, pe modelul polonez

Ludovic Orban: Vrem să creăm un fond naţional de...

Autor: Răzvan Botea

04.05.2020, 21:20 9188

Premierul României Ludovic Orban a declarat luni seară că guvernul intenţionează să creeze un fond de investiţii pe modelul celui din Polonia. Astfel, capitalizarea fondului s-ar face iniţial din fonduri publice, urmând ca mai apoi să fie listat la bursă.

„Nu în ultimul rând ne gândim la construcţia unui fond de investiţii. Avem un model care a funcţionat foarte bine, un fond de investiţii dezvoltat de polonezi, care a plecat cu o capitalizare iniţială de stat, a fost listat pe bursă, şi a permis practic achiziţia de acţiuni la fondul de investiţii de către sectorul privat. Îl gândim ca un instrument de dezvoltare a anumitor activităţi”, a declarat Orban

De asemenea, Ludovic Orban a spus că, pentru relansarea economică a României, guvernul intenţionează să realizeze investiţii publice în valoare de 6% din PIB în următorii doi ani.

„Tot legat de programul de relansare vă anunţ că obiectivul nostru este să creştem masiv investiţiile publice în toate tipurile de infrastructură – de transport, energetică, infrastructura de sănătate. Obiectivul nostru este să investim 6% din PIB pentru investiţii publice pe o perioadă de doi ani, iar sumele mobilizate pentru finanţarea acestor obiective de investiţii să fie mai mari decât au fost vreodată în istorie.”

Citiţi AICI Ziarul Financiar ediţia de marţi 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO