Ludwik Sobolewski a câştigat doar pe jumătate bătălia pentru controlul Depozitarului Central în AGA de la BVB. Salariul său, în dezbatere

28 apr 2014 Autori: Andrei Chirileasa , Stefan Musgociu

Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti, a fost întrebat de acţionarii BVB în AGA ce salariu primeşte, dar a invocat clauza de confidenţialitate şi nu a divulgat această informaţie

Acţionarii bursei de la Bucureşti au respins achiziţia unui nou soft pentru Depozitarul Central şi i-au dat CEO-ului BVB Ludwik Sobolewski un loc în consiliul de administraţie al Depozitarului, nu însă şi controlul total pe care acesta şi l-ar fi dorit.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au respins în AGA de vineri propunerea unui grup de acţionari privind mandatarea conducerii Depozitarului Central în vederea achiziţiei unui nou soft de posttranzacţionare, dându-i astfel câştig de cauză CEO-ului BVB Ludwik Sobolewski, care susţine că achiziţia acestui soft nu este justificată economic în acest moment.

Sobolewski s-a contrat în ultima lună cu conducerea Depozitarului privind oportunitatea achiziţiei unei noi platforme de tranzacţionare. Depozitarul Central, controlat în proporţie de 69% de BVB, este societatea care se ocupă cu decontarea şi compensarea tranzacţiilor bursiere şi oferă servicii de registru şi evidenţă a acţionarilor pentru companiile listate şi nu numai, fiind o parte esenţială a infrastructurii pieţei locale de capital.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.04.2014

 
Cuvinte cheie:
bvb
, control
, aga
, Sobolewski
, salariu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide