Burse - Fonduri mutuale

​Cu doar o lună înainte de AGA, SIF Oltenia depăşeşte pragul de 5% din capitalul social al SIF Banat-Crişana, deţinere de 57 mil. lei. SIF Oltenia spune că nu a intenţionat acest lucru şi că va remedia în maximum trei luni

​Cu doar o lună înainte de AGA, SIF Oltenia...

Autor: Tibi Oprea

18.03.2019, 18:42 234

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat luni la bursă că SIF Oltenia (SIF5) a depăşit pragul de 5% din capitalul social al SIF Banat-Crişana, adică un număr de 26,3 mil. acţiuni, echivalentul unei deţineri de 57 mil. lei, la preţurile curente de tranzacţionare. Pragul a fost depăşit în urma unor tranzacţii încheiate pe 14 martie, care a urcat astfel deţinerea de la 2,85% la 5,09%.

SIF Oltenia spune că a depăşit în mod neintenţionat pragul de 5% la SIF Banat Crişana şi că va lua măsuri pentru revenirea sub acest prag în termen de maximum trei luni. SIF Banat Crişana are Adunarea Generală a Acţionarilor pe 22 aprilie 2019.

“Depăşirea procentului de 5% din capitalul social al emitentului S.I.F. Banat-Crişana a avut loc în mod neintenţionat. SIF Oltenia va lua măsuri de încadreare în limita de 5% din capitalul social al SIF Banat Crişana în termen de maxim trei luni de la data depăşirii procentului de 5% (14.03.2019)”, se arată în raportul SIF Oltenia.

SIF Banat-Crişana, în portofoliul căreia se află pachete de acţiuni ale unor companii precum Banca Transilvania, BRD sau Biofarm, propune acţionarilor dividende de 26,9 mil. lei din profitul net de 77 mil. lei obţinut anul trecut, reprezentând echivalentul unui randament de 2,38%, şi repartizarea a 50,2 mil. lei din valoarea profitului către alte rezerve.

Totodată, compania ia în considerare si varianta repartizării întregului rezultat net al exerciţiului financiar din 2018 la alte rezerve, pentru surse proprii de finanţare, în vederea susţinerii unui program de răscumpărare de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO