Burse - Fonduri mutuale

Luptă strânsă între brokerii de la Swiss Capital şi cehii de la Wood & Co pentru titlul de cel mai activ broker de la bursa din Bucureşti

Luptă strânsă între brokerii de la Swiss Capital şi...

Autor: Roxana Pricop

04.05.2015, 00:06 349
Firma de brokeraj Swiss Capital se menţine pe primul loc în topul brokerilor de acţiuni de la bursa din Bucureşti după primele patru luni din an, fiind urmată la scurtă distanţă de casa cehească Wood&Co, care intermediază răscumpărările de acţiuni ale Fondului Proprietatea.
 
Pe piaţa de acţiuni, brokerii de la Swiss Capital au intermediat tranzacţii de 1,179 miliarde de lei (265 mil.euro) după primele patru luni, echivalente unei cote de piaţă de 20,99%. Urmează firma Wood&Co cu rulaje cu acţiuni intermediate în valoare de 1,156 miliarde de lei (262 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 20,58%. Pe locul al treilea se situează Raiffeisen Bank cu tranzacţii în valoare de 712 milioane de lei. Brokerii de la Swiss şi-au consolidat poziţia de lider şi graţie unei luni aprilie bune.
 
În aprilie, mai bine de un sfert din tranzacţiile cu acţiuni în valoare de 1,4 miliarde de lei de la bursa din Bucureşti au fost executate prin intermediul unui broker de la Swiss Capital. Cei de la Wood&Co deţin poziţia secundă în aprilie, cu rulaje intermediate de 321 milioane de lei, echivalente unei cote de circa 22%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO