Burse - Fonduri mutuale

Magazinele Spar, la a doua insolvenţă din ultimii ani

Magazinele Spar, la a doua insolvenţă din ultimii ani
21.03.2013, 09:00 1040

Firma Retail D&I 2011, care deţine franciza pentru supermarketurile Spar, a intrat în procedura generală de insolvenţă, în urma unei decizii de marţi a Tribunalului Braşov. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov a cerut la finalul anului trecut insolvenţa Retail D&I 2011. Retail Center Association (R.C.A.) din Braşov a preluat la 1 octombrie 2011 franciza supermarketurilor Spar în România, deţinută anterior de familia Cuc din Arad.

După preluarea francizei, R.C.A. a încheiat primul contract de subfranciză cu societatea Retail D&I din Braşov care opera la vremea respectivă opt magazine sub marca Spar şi Spar Express în Braşov şi Sfântu Gheorghe încă din anul 2009. Potrivit presei locale, compania a închis în 2012 magazinele Spar din Braşov, în locul acestora putând fi deschise magazine Express ale Carrefour, şi Shop&Go ale Mega Image. Totodată, compania a închis şi din magazinele Aprozar şi Gosta.

Retailerul olandez Spar a intrat pe piaţa din România în 2005 în regim de franciză, prin compania Astral Impex, controlată de oamenii de afaceri Ioan şi Floare Cuc, din Arad. În iulie 2009, Spar România a intrat în insolvenţă, pe fondul crizei financiare.  În 2011, Retail D&I din Braşov a avut o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei şi pierderi de 74.900 lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO