Burse - Fonduri mutuale

Maghiarii de la Concorde recomandă „cumpărare“ pentru Digi şi văd acţiunile la 84 de lei în următorul an, plus 26% faţă de preţul actual

Maghiarii de la Concorde recomandă „cumpărare“...

Autor: Tibi Oprea

11.06.2024, 07:36 2647

♦ „Acţiunile sunt evaluate cu premium faţă de companiile similare.“

Compania de brokeraj Concorde Securities, cu sediul la Budapesta, a oferit o recomandare de cumpărare pentru acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) şi un preţ ţintă de 84 de lei în următoarele luni, ceea ce implică un potenţial de creştere de 26%.

„DIGI se tranzacţionează la un P/E de 15,0x şi la un EV/EBITDA de 4,8x, pe baza estimărilor noastre, ceea ce implică faptul că acţiunile sunt evaluate cu premium faţă de companiile similare“, scrie Concorde într-un raport de analiză publicat pe BVB Research.

Preţul estimat de Concorde pentru următorul an este ex dividend, adică este corectat cu randamentul estimat al următorului dividend. Pentru 2024, analiştii au estimat un profit net de 85 de milioane de euro, iar pentru 2025 este preconizat la 118 mil. euro. Astfel randamentul dividendelor pentru 2024 ar putea fi de 2,1%, iar în 2025 de 2,3%.

Concorde mai scrie în raport că Digi a menţinut creşterea puternică în România şi Spania, ceea ce ar putea anticipa un alt an de creştere pentru companie. Recenta vânzare a reţelei de fibră optică din Spania va creşte lichiditatea companiei şi va permite investiţii viitoare în creşterea reţelei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro