Burse - Fonduri mutuale

Mai multe fonduri ale Templeton au vândut acţiuni OMV Petrom de aproape 20 de milioane de lei

Mai multe fonduri ale Templeton au vândut acţiuni OMV...

Autor: Marius Oncu

23.12.2015, 15:36 379

Astfel, Templeton GL INV TR-Templeton Frontier Market Fund a vândut acţiuni OMV Petrom de 18,16 milioane de lei, Templeton Frontier Markets Fund două participaţii totalizând 970.000 de lei, Templeton Frontier Markets Equity (Master) Fund două pachete, cu o valoare cumulată de 216.000 lei, iar TGIT Templeton Frontier Markets Fund o deţinere de 290.900 lei, potrivit unor raportări publicate miercuri de Bursa de Valori Bucureşti.

De asemenea, fondul suveran al Norvegiei a vândut, printr-o singură tranzacţie, un pachet de 1,28 milioane de lei şi un al doilea de 20.800 lei.

Cinci dintre aceste transferuri au avut loc la cotaţia de 0,3 lei/titlu, în scădere cu 0,5% faţă de închiderea de 0,3015 lei/titlu de luni, iar alte trei la preţul de 0,302 lei/titlu.

Cele mai multe operaţiuni au avut loc, probabil, pe segmentul deal al bursei, unde transferurile au loc în urma negocierii directe. În cursul zilei de marţi au avut loc şapte tranzacţii deal, la preţul de 0,3 lei/acţiune, valoarea totală a pachetelor transferate fiind de 21,67 milioane de lei. Pe segmentul regular au avut loc schimburi de doar 1,3 milioane de lei.

Tranzacţiile ar putea reprezenta, mai ales în cazul pachetelor mai mici transferate, reglări pe final de an ale portofoliilor fondurilor de investiţii.

Acţiunile OMV Petrom au scăzut puternic începând de la sfârşitul anului trecut, din cauza prăbuşirii cotaţiei petrolului pe pieţele externe. Astfel, faţă de finele anului trecut, preţul titlurilor companiei de petrol şi gaze este în scădere cu 26,35%.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea (FP), din 2010, iar la sfârşitul lunii octombrie a primit un nou mandat de doi ani, care va începe cu data de 1 aprilie.

Fondul Proprietatea are o participaţie semnificativă la OMV Petrom, reprezentând 19% din titlurile companiei. Deţinerea este cea mai mare pentru Fondul Proprietarea în funcţie de ponderea pe care o are în active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO