• Leu / EUR4.6639
  • Leu / GBP5.2762
  • Leu / USD4.1179
Burse - Fonduri mutuale

Mai puţin de 3 săptămâni au mai rămas până la înlocuirea indicelui BET-C, unul dintre cei mai vechi indicatori de la Bursa de Valori Bucureşti

Mai puţin de 3 săptămâni au mai rămas până la înlocuirea indicelui BET-C, unul dintre cei mai vechi indicatori de la Bursa de Valori Bucureşti

Autor: Stefan Musgociu

4 iun 2014 592

Indicele BET-C nu va mai fi calculat şi va înceta să existe începând cu data de 23 iunie, potrivit unui comunicat transmis de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Indicele BET-C a fost lansat de Bursa de Valori Bucureşti în anul 1998 şi în prezent reflectă evoluţia acţiunilor companiilor listate pe primele două categorii, inclusiv titlurile UCM Reşiţa, companie de pe categoria III. Indicele nu include, însă, acţiunile celor cinci SIF-uri.

Acţiunile SIF-urilor nu vor intra nici în calculul indicelui BET Plus, a cărui structură a fost stabilită la începutul săptămânii de Comitetul Indicilor de la BVB.

BET Plus este un indice care reflectă evoluţia companiilor româneşti listate pe piaţa reglementatată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecţie referitoare la lichiditate şi la valoarea titlurilor aferente free float-ului.

În componenţa indicelui BET Plus se regăsesc în principal cele mai lichide zece acţiuni, analizate de indicele BET, respectiv Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), BRD (BRD), OMV Petrom (SNP), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), Nuclearelectrica (SNN), Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SSIF Broker (BRK).

Celelalte 27 de acţiuni care intră în indicele BET Plus sunt Alro (ALR), Altur (ALT), TMK- Artrom (ART), Artego (ARTE), Antibiotice (ATB), Banca Comercială Carpatica (BCC), Biofarm (BIO), Cemacon (CEON), Compa (CMP), Condmag (COMI), Conpet (COTE), Transilvania Construcţii (COTR), Dafora (DAFR), THR Marea Neagră (EFO), Electroargeş (ELGS), Electromagnetica (ELMA), Impact Developer&Contractor (IMP), Mecanica Ceahlău (MECF), Oil Terminal (OIL), Prodplast (PPL), Rompetrol Well Services (PRT), Rompetrol Rafinare (RRC), Romcarbon (ROCE), Ropharma (RPH), Zentiva (SCD), Stirom (STB) şi Teraplast (TRP).

 

Etichete: BVB,INDICI,ÎNLOCUIRE

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6639
Diferență: 0,0086
Ieri: 4.6635
Azi: 4.1179
Diferență: -0,2519
Ieri: 4.1283
Azi: 5.2762
Diferență: -0,1722
Ieri: 5.2853
Azi: 4.0856
Diferență: -0,3682
Ieri: 4.1007