Burse - Fonduri mutuale

Managerii de bani cer OK-ul de la ASF pentru şapte fonduri noi

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

12.03.2015, 00:04 371

Un număr de şapte fonduri de investiţii sunt în prezent în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în condiţiile în care intrările record de bani înregistrate în ultimii ani i-au făcut pe administratorii de active să îşi extindă gama de produse, iar pe cei care au privit de pe margine i-au încurajat să intre şi să-şi încerce şansele într-o piaţă de 20 miliarde de lei.

Cinci din cele şapte fonduri în curs de autorizare sunt fonduri deschise de investiţii (fonduri mutuale), iar celelalte două sunt fonduri închise care atrag resurse prin ofertă privată de la investitori, potrivit informaţiilor obţinute de ZF de la ASF. Fondurile deschise permit retragerile de bani în orice moment, în timp ce fondurile închise permit răscumpărări doar în anumite perioade (o dată pe săptămână sau chiar o dată pe an), stabilite dinainte prin prospectul de emisiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO