Burse - Fonduri mutuale

Managerul celui mai performant fond pariază pe SIF-uri pentru toamnă

Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator

Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator

Autor: Roxana Pricop

09.09.2015, 00:07 2805

Acţiunile celor cinci SIF-uri au potenţialul de a per­forma peste media pieţei în următoarele luni, spune Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator, care deţine  titlul de cel mai per­formant fond de investiţii cu un randament de 48% în euro în ultimul an.

„SIF-urile mă aştept să per­formeze peste media pieţei în condiţiile unei clarificări a legislaţiei referitoare la pragul minim de deţinere.“

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri şi al Fondului Proprietatea, a scăzut cu circa 1% în acest an, tras în jos de Fondul Proprietatea.

Din rândul celor cinci SIF-uri cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Banat-Crişana, cu un plus de 22% în acest an. Avansul  a fost ali­men­tat şi de reluarea distribuţiei de dividende după doi ani de pauză.

În iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe website-ul propriu un document prin care a ce­rut opiniile pieţei de capital despre strategia sa de re­vi­zuire a cadrului legal de funcţionare a AOPC-urilor, cate­gorie din care fac parte fondurile închise de investiţii, SIF-urile şi Fon­dul Proprietatea.

Una dintre cele mai impor­tante prevederi cu referire la SIF-uri din legea pieţei de ca­pital este limitarea deţinerilor de acţiuni la 5% din capitalul SIF-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO