Finanţe personale

Managerul celui mai performant fond pariază pe SIF-uri pentru toamnă

9 sep 2015 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile celor cinci SIF-uri au potenţialul de a per­forma peste media pieţei în următoarele luni, spune Dragoş Balaci, managerul Audas Pis­cator, care deţine  titlul de cel mai per­formant fond de investiţii cu un randament de 48% în euro în ultimul an.

„SIF-urile mă aştept să per­formeze peste media pieţei în condiţiile unei clarificări a legislaţiei referitoare la pragul minim de deţinere.“

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri şi al Fondului Proprietatea, a scăzut cu circa 1% în acest an, tras în jos de Fondul Proprietatea.

Din rândul celor cinci SIF-uri cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Banat-Crişana, cu un plus de 22% în acest an. Avansul  a fost ali­men­tat şi de reluarea distribuţiei de dividende după doi ani de pauză.

În iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe website-ul propriu un document prin care a ce­rut opiniile pieţei de capital despre strategia sa de re­vi­zuire a cadrului legal de funcţionare a AOPC-urilor, cate­gorie din care fac parte fondurile închise de investiţii, SIF-urile şi Fon­dul Proprietatea.

Una dintre cele mai impor­tante prevederi cu referire la SIF-uri din legea pieţei de ca­pital este limitarea deţinerilor de acţiuni la 5% din capitalul SIF-ului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2015

 
Cuvinte cheie:
Manager
, fonduri mutuale
, SIF-uri
, actiuni
, bursa
, randament
, fondul proprietatea
, capital
, fond de investitii
, Dragoş Balaci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide