Burse - Fonduri mutuale

Marfă nouă la Bursa de la Bucureşti pentru marii investitori: FTSE Russell include MedLife, Purcari, Impact, Conpet şi Sphera în lista indicilor pentru pieţe emergente

Marfă nouă la Bursa de la Bucureşti pentru marii...

Autor: Liviu Popescu

18.02.2022, 23:18 1989

Pe 18 februarie 2022 agenţia de evaluare financiară FTSE Russell a anunţat cinci noi includeri de acţiuni româneşti pentru indici ai pieţelor emergente, o promovare dar şi o excludere.

Astfel, din martie 2022, MedLife intră în FTSE Global All Cap la categoria small cap, iar Purcari Wineries, Impact Developer & Contractor, Conpet şi Sphera Franchise Group în indicele FTSE Global Micro Cap, acolo de unde a fost exclusă Bittnet. Pe de altă parte Nuclearelectrica a fost promovată de la small cap la mid cap.

Cu alte cuvinte, din martie 2022, Bursa de la Bucureşti va avea următoarele acţiuni în structura indicilor FTSE Russell: Banca Transilvania (TLV), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), TeraPlast (TRP), One United Properties (ONE) şI MedLife (M) în indicii FTSE Global All-Cap, iar Transport Trade Services (TTS), Purcari Wineries (WINE), Impact Developer & Contractor (IMP), Conpet (COTE) şi Sphera Franchise Group (SFG) în indicele FTSE Global Micro-Cap.

Aşadar în total 11 acţiuni pe lista FTSE Russell.

Bursa de la Bucureşti este din septembrie 2020 piaţa emergentă secundară sub criteriile FTSE Russell. Doar trei companii erau atunci pe lista FTSE, respectiv TLV, SNN şi TRP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO