Burse - Fonduri mutuale

Marian Buica, director general la SIF Muntenia, a fost ales membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Biofarm

Marian Buica

Marian Buica

Autor: Roxana Rosu

18.09.2020, 14:41 319

Marian Buica, director general la SIF Muntenia, a fost ales membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Biofarm, urmând să fie confirmat la adunarea generală a acţionarilor. 

El este şi membru în CA al SAI Muntenia Invest, iar anterior a fost director la Romenergo SA şi secretar de stat în MInisterul Fondurilor EUropene şi în MInisterul Transporturilor.

Biofarm Bucureşti (simbol bursier BIO), unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, a obţinut în primul semestru al anului un profit net de 29,8 mil. lei, echivalentul unei creşteri de aproape 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din vânzări au fost de 106 mil. lei, în creştere faţă de 97 mil. lei în S1/2019.

Compania este controlată în proporţie de 51,5% de SIF Muntenia (SIF4) şi în proporţie de 36,7% de SIF Banat-Crişana (SIF1), restul de 11,6% fiind deţinut de alţi învestitori pe bursă.

Acţiunile BIO se tranzacţionează în creştere cu 13% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 7,4 mil. lei, emitentul ajungând la 405 mil. lei capitalizare.

Acţiunile BIO se tranzacţionează în creştere cu 14,05% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 7 mil. lei, emitentul ajungând la 410 mil. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO