Burse - Fonduri mutuale

Mariana Gheorghe ajunge în boardul ING de la Amsterdam

Mariana Gheorghe

Mariana Gheorghe

Autor: Cristian Hostiuc

30.03.2015, 00:07 4368

Mariana Gheorghe, 58 de ani, directorul executiv al Petrom, a fost propusă să ocupe funcţia de membru al boardului grupului financiar internaţional ING.

Propunerea este surprinzătoare, având în vedere că nu mulţi români sunt pe lista de poziţii de top cu o greutate atât de mare la nivel internaţional. Ea poa­te ocupa simultan şi poziţia de CEO al Petrom şi cea de membru al boardului ING, dacă va fi votată de acţionarii grupului olandez şi va primi ok-ul Băncii Centrale Eu­ro­pene. Deşi conduce o companie petrolieră, backgroundul ei este de finanţist şi bancher, ea lucrând mulţi ani la Londra, la BERD, având şi ce­tă­ţenie britanică. În acest moment, CEO al ING este Ralph Hamers, 46 de ani, care între 1999 şi 2002 a fost şeful operaţiunilor de la Bucu­reşti ale ING.

Mariana Gheorghe ar urma să fie executivul român cu cea mai înaltă poziţie într-o bancă, chiar şi ca membru neexecutiv. Până acum, Mihai Tănăsescu avea cea mai înaltă poziţie, ca vicepreşedinte al BEI (Banca Europeană de In­ves­tiţii), dar s-a autosuspendat din funcţie până la mijlocul acestui an, după ce numele lui şi al fiului lui au apărut în dosarul de corupţie Microsoft. La începutul anilor ‘90, Mihai Tă­nă­sescu a fost şeful Marianei Gheorghe la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO