Burse - Fonduri mutuale

Marius Dan, Franklin Templeton: Hidroelectrica are o pondere în activele noastre de peste 80%. Încercăm să livrăm cel mai de succes IPO de până acum la Bursa de valori Bucureşti de la o companie din România

Conferinţa ZF Piaţa de capital 2022

Marius Dan, Franklin Templeton: Hidroelectrica are o...

Autor: Răzvan Botea

25.10.2022, 13:42 401

Hidroelectrica are o pondere în activele Franklin Templeton de peste 80%, a spus, la conferinţa ZF Piaţa de capital 2022, Marius Dan, director general adjunct, Franklin Templeton Bucureşti. El a adăugat că îşi doreşte ca listarea Hidroelectrica să fie cel mai de succes IPO de la Bursa de Valori Bucureşti din partea unei companii din România.

„Hidroelectrica are o pondere în activele noastre de peste 80%. Încercăm să livrăm cel mai de succes IPO de până acum la Bursa de valori Bucureşti de la o companie din România.”

ZF organizează marţi, 25 octombrie, conferinţa ZF Piaţa de Capital Bursa de la Bucureşti, oportunităţile de creştere care se deschid după trecerea crizei.

Ce a mai spus Marius Dan:

Ceea ce pot spune despre procesul de listare a Hidroelectrica începând cu această perioadă este destul de limitat, pentru că avem recomandări foarte stricte din ăartea avocaţilor implicaţi în această tranzacţie. Este o tranzacţie foarte mare pentru România, este cea mai mare tranzacţie pentru Fondul Proprietatea şi trebuie să fim foarte atenţi la declaraţiile pe care le facem legate de companie, performanţa companiei, procesul de listare.

Ceea ce vă pot spune este că am fost foarte atenţi cu sindicatul de bănci pe care l-am ales. Este un sindicat global, regional şi local. Procesul merge înainte, avem deja un feedback iniţial din partea băncilor legat de structura tranzacţiei. Dorinţa noastră este să avem Hidroelectrica listată pe piaţa de capital cât se poate de repede.

Având în vedere că doar printr-o listare locală accesul unor investitori va fi limitat, pentru că nu au în mandatul lor să investească pe Bursa de Valori Bucureşti şi nu este vorba de uşurinţa cu care se deschid conturile.

Este un IPO la nivel global. Nu vorbim numai despre BVB, având în vedere că valoarea participaţiei noastre este de 2,5 mld. de euro, dacă ar fi să listăm întregul pachet de acţiuni, ar fi considerat un jumbo IPO la nivel global.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO