Burse - Fonduri mutuale

Marius Vasile Morariu a fost reales preşedinte al boardului Transelectrica pentru o perioadă de patru luni

Marius Vasile Morariu a fost reales preşedinte al...

Autor: Eduard Ivanovici

22.12.2021, 19:27 159

Transelectrica (TEL), operatorul sistemului naţional de transport al energiei, companie cheie pentru tranziţia energetică a României, a anunţat pe 22 decembrie 2021 la Bursa de Valori Bucureşti că l-a numit pe Marius Vasile Morariu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere, poziţie pe care o va ocupa timp de patru luni.

Membrii Consiliului sunt Adrian Nicolae Blăjan, Adina-Loredana Dogaru-Tulică, Claudiu Constantin Năstasă, Mihaela Popescu şi Virgil Dumitru Orlandea, conform unui document publicat la BVB.

De asemenea, Marius Vasile Morariu a fost numit în funcţia de preşedinte al Comitetului de Securitate Energetică, din care fac parte Adrian Nicolae Blăjan, Claudiu Constantin Năstasă, Victor Florin Dumitriu şi Virgil Dumitru Orlandea.

Marius Vasile Morariu a mai avut un mandat de patru luni în Consiliul de Supraveghere acordat în data de 23 iunie 2021 până la 22 octombrie 2021. Mandatul a fost prelungit cu încă două luni după 22 octombrie.

Acţiunile TEL au scăzut cu 14,45% anul acesta, pe un rulaj de circa 86,5 milioane de lei. Capitalizarea ajunge la 1,6 miliarde de lei. Societatea este deţinută în proporţie de 58,7% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului şi 41,3% de alţi acţionari.

În primele nouă luni ale anului, Transelectrica a raportat un profit net de 81 de milioane de lei, minus 46,7% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, la venituri de 2,82 miliarde de lei, în creştere cu 37%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO