Burse - Fonduri mutuale

Marius Zidaru, numit în funcţia de director financiar al Romcab, producător de cabluri cu fibră optică listat la BVB

Marius Zidaru, numit în funcţia de director financiar...

Autor: Eduard Ivanovici

07.03.2023, 10:39 890

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu Mureş (simbol bursier MCAB), controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti numirea lui Marius Zidaru în funcţia de chief financial officer (CFO) începând cu data de 6 martie.

„Specializarea sa profesională în domeniul financiar a fost dezvoltată pe parcursul celor 25 de ani de experienţă câştigată în proiecte diverse, care acoperă întregul spectru de servicii în domeniul financiar - de la restructurare şi insolvenţă la consultanţă pentru îmbunătăţirea performanţelor în afaceri, de la implicare directă în managementul strategic, financiar şi operaţional la tranzacţii”, reiese dintr-un raport.

Marius Zidaru este fondator şi Managing Partner al Five – Advisory Group. Anterior, a ocupat poziţiile de Director al Business Recovery Services din cadrul PwC (2010 – 2012), Director of Business Improvement al Vodafone Romania (2008-2009) şi Director of Central Finance & Property al Vodafone Romania (2007-2008). În perioada 1998-2008 a fost auditor financiar şi consultant în cadrul PwC România şi Marea Britanie.

Este membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) din Marea Britanie începând din decembrie 2002, membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) şi membru al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din Romania (UNPIR).

Cu 59% au crescut acţiunile MCAB anul acesta, pe tranzacţii de 616.000 de lei. Compania este evaluată la 157,3 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO