Burse - Fonduri mutuale

Maşinăria băncilor centrale pusă la lucru: Pieţele bursiere din Europa cresc accelerat vineri, din Londra şi până la Madrid

Maşinăria băncilor centrale pusă la lucru: Pieţele...

Autor: Alex Ciutacu

20.03.2020, 10:39 1323

Bursele europene cresc accelerat vineri dimineaţă, întrucât măsurile luate de băncile centrale pentru a răspunde crizei coronavirus calmează pieţele după vânzările agresive din ultimele două săptămâni.

Pieţele din Europa se îndreaptă spre a doua zi de creşter, întrucât indicel pan-european Stoxx 600 înregistra vineri la ora 10.30 (ora României) o creştere de 4,9%.

În ceea ce priveşte bursele de pe continent, indicele german DAX creştea la Frankfurt cu 6,8%, în timp ce indicele francez CAC 40 înregistra o creştere de 6%. În Spania, indicele bursier IBEX 35 înregistra un plus de 4,8%.

La Londra, îndicele FTSE 100 creştea cu 4,5%, vineri dimineaţă.

Pieţele din Asia au înregistrat creşteri uşoare în ultima şedinţă, în timp ce contractele futures (n.r: are indică poziţiile pe care le vor cumpăra investitorii) pe bursa americană indicau o creştere de 2,5% a indicelui S&P 500.

Banca Centrală Europeană, FED, Banca Angliei şi alte bănci centrale din Europa şi din lume au anunţat pachete de stimuli care implică achiziţii de titluri de stat de sute de miliarde de euro, linii de swap-uri şi reduceri masive de dobânzi.

Bursa europeană a înregistrat săptămâna trecută cea mai slabă şedinţă din istorie, după scăderi abrupte, în timp ce bursa americană a înregistrat săptămâna aceasta cea mai proastă şedinţă din ultimii 33 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO