Burse - Fonduri mutuale

Material proaspăt pentru fondurile de investiţii care urmăresc indicele bursier BET: vinurile Purcari şi restaurantele KFC şi Pizza Hut

 Material proaspăt pentru fondurile de investiţii care...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.09.2018, 00:07 766

Indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, va fi format din 15 acţiuni începând din 24 septembrie, cu două mai multe ca în prezent, prin includerea Sphera Group (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) şi a vinăriei Purcari.

Astfel, BET va acoperi două noi sectoare, fiind în prezent dominat de departe de cel bancar şi cel energetic.

„Investitorii au fost pregătiţi pentru o astfel de măsură încă de luna trecută, când am anunţat că indicii BET şi BET-TR vor putea include un număr mult mai mare de companii. Odată cu extinderea la 15 companii, investitorii au parte de o diversificare îmbunătăţită în ceea ce priveşte companiile incluse în aceşti indici care oferă astfel un nivel diminuat al riscului sectorial încoporat în cei doi indici“, spune Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Indicele BET este într-o continuă expansiune din martie 2017. Atunci intrau  Conpet şi MedLife, listată cu trei luni în spate. În luna mai venea listarea Digi şi la scurt timp includerea în BET. Indicele ajungea la 13 acţiuni în mai puţin de şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO