Burse - Fonduri mutuale

ERATĂ: Mecanică Fină, companie controlată de omul de afaceri Italian Sergio Mollo, vrea să majoreze capitalul social al Itagra cu 3 mil. lei

ERATĂ: Mecanică Fină, companie controlată de omul de...

Autor: Tibi Oprea

24.10.2019, 16:31 484

În ştirea publicată astăzi în ZF, referitoare la majorarea capitalului social la Itagra SA, societate a Mecanică Fină, a fost publicată eronat valoarea cu care acţionarii trebuie să decidă la majorarea capitalului social. Redăm mai jos varianta corectă şi articolul actualizat:  


Mecanică Fină (MECE), producător de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigaţie, convoacă acţionarii pentru a aproba majorarea participaţiei la Itagra SA, companie cu activitate în domeniul agriculturii, cu suma de 3 mil. lei la 7,9 mil. lei, potrivit unui raport la bursă.

Din cele 3 mil. lei, 2,5 mil. lei reprezintă împrumuturile acordate de societate în calitate de acţionar majoritar, iar 500.000 de lei reprezintă aport în numerar.

Propunerea pentru data de înregistrare este 13 decembrie 2019. În cazul neîndeplinirii condiţiilor de cvorum, a doua convocare a acţionarilor se va ţine pe 28 noiembrie 2019.

Mecanică Fină cu 22,2 mil. lei capitalizare este controlată în proporţie de 91,1% de omul de afaceri italian Sergio Mollo, prin intermediul firmei Mol Invest Bucureşti.

De la începutul anului, acţiunile MECE se tranzacţionează în scădere cu 20% pe fondul unui rulaj de 4.550 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO