Burse - Fonduri mutuale

​Mecanica Fină încheie fără succes oferta publică de vânzare obligaţiuni: doar 11% din totalul obligaţiunilor puse la bătaie

​Mecanica Fină încheie fără succes oferta publică...

Autor: Tibi Oprea

24.02.2020, 16:23 289

Mecanica Fină (MECE), producător de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control şi navigaţie, a încheiat vineri fără succes oferta publică de vânzare obligaţiuni în valoare de 1 milion euro, în contextul în care în cadrul ofertei au fost vândute doar 109 obligaţiuni, respectiv 10,9% din totalul obligaţiunilor oferite public, astfel că acestea nu vor mai fi emise, potrivit unui anunţ la Bursă.

Condiţia ca oferta să fi fost încheiată cu succes era vânzarea a minimum 50% din obligaţiunile oferite iniţial, respectiv la subscrieri totale de 500.000 de euro (500 de obligaţiuni).

Cele 109 obligaţiuni au fost cumpărate de un număr de 6 investitori.

Obligaţiunile aveau o dobândă fixă de 3,25% pe an, plătibilă semestrial, şi o scadenţă de trei ani.

Acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 22,5% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 165.600 lei, emitentul ajungând la 31,3 milioane lei capitalizare.

Compania este controlată în proporţie de 91,1% de Mol Invest, companie controlată la rândul ei de omul de afaceri italian Sergio Mollo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO