Burse - Fonduri mutuale

MedLife, cel mai mare jucător privat de sănătate din România, îşi consolidează poziţia pe piaţa farma cu a doua achiziţie a unei reţele de farmacii grupul de companii CED Pharma, cu afaceri de 4 mil.euro în 2019

MedLife, cel mai mare jucător privat de sănătate din...

Autor: Roxana Rosu

24.12.2020, 12:33 856

MedLife, cel mai mare jucător privat de sănătate din România, a preluat pachetul integral de acţiuni ale grupului de companii CED Pharma, aceasta fiind a doua achiziţie a grupului controlat de familia Marcu pe segmentul pharma, anunţată în decursul a două săptămâni.

CED Pharma face parte dintr-un grup de firme, care are in componenta 6 farmacii, toate localizate in Bucuresti. La nivelul anului 2019, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de anul precedent.

 “Continuăm sa ne consolidam si sa ne diversificam segmentele de activitate. Structura actuala de business incorporeaza 6 divizii de business: clinici, laboratoare, spitale, stomatologie, farmacii si servicii corporate, iar acest tip de structura ne ajuta sa rezolvam integrat nevoile actualului pacient, dar mai ales nevoile viitorului pacient. Achizitia CED Pharma reprezinta un pas firesc in programul de achizitii, intrucat ne ajuta nu doar sa consolidam divizia noastra de farmacii PharmaLife, dar si sa asiguram continuitate pentru strategia noastra de dezvoltare pe segmentul pharma bazata pe interdependenta intre unitatile spitalicesti si farmacii, toate cele 6 farmacii noi fiind in incinta unui spital sau in apropierea acestuia”, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei.

 “Odata finalizata aceasta tranzactie, cele 6 farmacii vor fi integrate in reteaua proprie PharmaLife, numarul total al unitatilor urmand sa ajunga la 20 de farmacii, in contextul in care am mai adaugat de curand alte 2 farmacii in portofoliu, pe care le anuntam tot cu aceasta ocazie”.

În urma acestor achiziţii, grupul MedLife va depăşi pragul de un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri.

Mihai Marcu a anunţa că politica de achiziţii va continua şi în anul 2021, avand in acest sens discutii cu cativa operatori privati de servicii medicale din Romania. ”Dar nu excludem tranzactii de mai mica dimensiune in tarile invecinate”.

Compania a raportat afaceri de 770 mil. lei în primele nouă luni din 2020, o creştere de 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, arată datele din raportul companiei la bursă. Profitul operatorului privat a ajuns la 44 mil. lei în perioada menţionată, o evoluţie de 126% faţă de T3/2019, reprezentând trans­latarea creşterii profitului opera­ţional în rezultatul net.

Grupul Medlife are 22 hiperclinici în 12 oraşe mari ale ţării, printre care Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Iaşi, Sibiu, Cluj, 56 de clinici, 10 spitale în Bucureşti, Arad, Sibiu şi Brasov, 36 laboratoare, 20 farmacii şi 12 clinici dentare. Compania are o capitalizare de 1,33 mld lei şi este deţinută de familia Marcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO