Burse - Fonduri mutuale

MedLife cumpără acţiunile Muntenia Hospital Argeş, la o lună după ce reţeaua Regina Maria anunţase ca a preluat spitalul

MedLife cumpără acţiunile Muntenia Hospital Argeş, la...

Autor: Georgiana Mihalache

14.07.2022, 18:55 1068

MedLife a anunţat semnarea unei tranzacţii prin care preia 99,7% din acţiunile Muntenia Hospital, fondat şi administrat de SIF Muntenia. Anunţul MedLife vine la o lună după ce şi reţeaua Regina Maria a transmis un comunicat privind preluarea aceluiaşi spital.

Astăzi, 14 iulie, reţeaua Regina Maria a trimis o comunicare prin care a anunţat că nu va finaliza procedura de achiziţie a Spitalului Muntenia din Piteşti. Operatorul privat nu a expus concret motivele, însă a precizat că este o decizie luată în urma a informaţiilor aflate după anunţul iniţial.

Tranzacţia dintre MedLife şi Muntenia Hospital urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenţei.

MedLife a intrat în judeţul Argeş în 2018, odată cu achiziţia pachetului majoritar al grupului de clinici Solomed.

„Aşa cum am anunţat deja acţionarii noştri, continuăm procesul de consolidare şi dezvoltare a Grupului MedLife la nivel naţional şi anunţăm semnarea unui nou parteneriat în sudul ţării – Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş”, a spus Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group, potrivit unui comunicat de presă.

Conform raportului pe T1/2022 publicat de SIF Muntenia la BVB, societatea deţinea la finalul lunii martie o participaţie de 33,66 milioane de lei la Muntenia Medical Competences, echivalentul a 1.882.496 de acţiuni cu un preţ de 17,8838 lei per unitate. Spitalul este fondat şi administrat de SIF Muntenia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO