Burse - Fonduri mutuale

MedLife devine acţionar unic al Ghencea Medical Center după achiziţia unui pachet de 10% din acţiuni

MedLife devine acţionar unic al Ghencea Medical Center...

Autor: Tibi Oprea

19.10.2020, 00:00 242

MedLife (simbol bursier M), cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România, a anunţat vineri la bursă că a preluat integral acţionariatul companiei Ghencea Medical Center din Bucureşti, după ce şi-a completat pachetul de acţiuni deţinute cu încă 10%. Compania nu a menţionat valoarea achiziţiei.

Ghencea Medical Center, cu o activitate de peste 12 ani pe piaţă, are în componenţă două clinici, în Bucureşti şi Măgurele, oferind pacienţilor o gamă diversificată de investigaţii pentru zonele de laborator şi imagistică, tratament specializat în recuperarea medicală şi medicină alternativă. Totodată, Ghencea Medical Center este unul dintre furnizorii relevanţi de servicii medicale în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), acoperind peste 20 de specialităţi, printre care medicină de familie, pediatrie, reumatologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, urologie, dermatologie şi ORL.

Din 2010 până în prezent, grupul MedLife a finalizat 26 de achiziţii, fiind operatorul medical din România cu cea mai mare expertiză pe acest segment de activitate. Compania este deţinută în proporţie de 16,6% de Mihail Marcu, CEO şi preşedintele Consiliului de Administraţie, în timp ce Nicolae Marcu deţine 11,14% din capitalul social, iar Mihaela Gabriela Cristescu are un pachet de 14% din acţiuni. Acţiunile M se tranzacţionează în creştere cu 12,9% faţă de începutul anului, pe fondul unui rulaj de 73,4 milioane de lei, emitentul ajungând la 839,3 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are minus 11% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO