Burse - Fonduri mutuale

MedLife inaugurează cea mai mare clinică medicală din Deva. Investiţie de 2,7 mil. euro

MedLife inaugurează cea mai mare clinică medicală din...

Autor: Eduard Ivanovici

19.01.2023, 13:32 1509

Operatorul privat de sănătate MedLife, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul M, a anunţat inaugurarea celei mai mari clinici medicale din municipiul Deva, după 13 tranzacţii realizate anul trecut, arată un raport de la BVB.

„Aşa cum am anunţat investitorii, pe termen scurt, în următoarele şase luni, ne vom concentra pe eforturile de integrare a celor 13 businessuri achiziţionate anul trecut. Totodată, rămânem atenţi la nevoile pacienţilor şi vom evalua potenţiale oportunităţi, fie că vorbim de proiecte de dezvoltare organică sau de achiziţii, în funcţie de context şi de tendinţele pieţei”, spune Dorin Preda, director executiv, MedLife Group. 

Hiperclinica MedLife Deva asigură acces la servicii integrate de imagistică, analize de laborator, consultaţii şi investigaţii complete. Noua unitate multidisciplinară conţine un departament de radiologie şi imagistică, două cabinete de recoltare probe biologice, săli de investigaţii, saloane SPA (postanestezice) şi zece cabinete pentru 17 specialităţi medicale şi chirurgicale. 

Echipa medicală este formată din peste 35 specialişti care acoperă un spectru larg de specialităţi medicale şi chirurgicale, printre care medicina muncii, cardiologie, endocrinologie şi endocrinologie pediatrică, ortopedie, urologie, medicină internă, gastroenterologie, pneumologie, dermatovenerologie, hematologie, obstetrica-ginecologie, ORL, neurochirurgie şi chirurgie vasculară, se arată în raport. 

Hyperclinica MedLife Deva se alătură celor peste 230 de clinici şi hyperclinici pe care liderul pieţei de servicii medicale le deţine la nivel local. 

Acţiunile M s-au apreciat cu 12,3% anul acesta, pe un rulaj de 7,5 milioane de lei. Dinamica din ultimele 12 luni este de minus 23,5%, pe tranzacţii de 360 de milioane de lei. Compania are o capitalizare de 2,5 miliarde de lei.

MedLife este deţinut de Mihail Marcu (15%), Mihaela Gabriela Cristescu (14%), Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii (13,2%) şi Nicolae Marcu (10,4%), potrivit BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO