Burse - Fonduri mutuale

MedLife îşi măreşte pachetele de acţiuni la companiile Genesys şi Almina. Participaţii de 83%, respectiv 90%

MedLife îşi măreşte pachetele de acţiuni la...

Autor: Eduard Ivanovici

21.03.2022, 16:07 165

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a anunţat o creştere a participaţiei de acţiuni în cadrul a două companii prezente în grup, potrivit unui comunicat publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania listată pe segmentul principal al BVB sub simbolul bursier M îşi măreşte astfel cu 10% deţinerea la Genesys, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de vest a României şi ajunge la un pachet de 83%. Genesys face parte din grupul MedLife din 2011, an în care a fost preluat un pachet de 55%.

MedLife a anunţat, de asemenea, achiziţionarea unui pachet de 10% la Almina, companie ce are în componenţă opt centre medicale şi două laboratoare în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, atingând în prezent o participaţie de 90%. În urmă cu aproximativ cinci ani, MedLife a cumpărat un pachet de 80% la Almina Trading SRL.

„Pachetele suplimentare de acţiuni ale grupurilor Genesys şi Almina au fost dobândite de MedLife ca urmare a unui schimb cu pachete de acţiuni proprii MedLife răscumpărate în baza programului de răscumpărare de acţiuni ale Societăţii în conformitate cu hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor nr. 2 din 29 septembrie 2021”, se arată în documentul publicat la bursă.

Acţiunile M, incluse în componenţa indicelui BET şi, de astăzi, în indicii FTSE dedicaţi Pieţelor Emergente, nu înregistrau nicio dinamică la ora publicării ştirii, pe tranzacţii de aproape 20 de milioane de lei. În ultimele 12 luni, acţiunile au crescut cu 120%, pe un rulaj de 585 de milioane de lei, conform datelor BVB.

Societatea are o valoare de piaţă de peste 3 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO