Burse - Fonduri mutuale

MedLife şi TeraPlast au dublat banii investitorilor la Bursă în 2020. La polul opus, pierderi la Sphera şi la firmele din energie

MedLife şi TeraPlast au dublat banii investitorilor la...

Autor: Liviu Popescu

04.01.2021, 00:04 465

♦ Din cele 17 acţiuni ale BET, 10 au fost pe minus, de la 24,3% la Romgaz la 1% pentru Purcari, în timp ce restul au înregistrat creşteri de la 4% pentru Digi la 102% pentru TeraPlast Bistriţa.

Pe baza datelor de la închiderea şedinţei de tranzacţionare din 30 decembrie 2020, ultima a acestui an, Ziarul Financiar a agregat care au fost cele mai performante trei acţiuni, dar şi cele mai abrupte trei scăderi din prima ligă bursieră de la Bucureşti, într-un an atipic şi care i-a răsplătit din plin pe investitorii cu nervii de oţel. 

 

TeraPlast, plus 102%

Cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la Bucureşti în anul 2020 a fost cea a producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, companie antreprenorială cu o valoare de piaţă de 764 mil. lei. Compania şi-a remunerat investitorii cu un randament de 102% în anul 2020, în mare parte pe fondul politicii de acordare de acţiuni gratuite, la care s-a adăugat şi strategia de vânzare de active pentru concentrarea pe alte domenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO