Burse - Fonduri mutuale

MedLife şi TeraPlast, primii „unicorni“ în lei ai Bursei de Valori Bucureşti. Noul titlu le acordă investitorilor sprijin pentru planuri de dezvoltare

Autor: Liviu Popescu

27.02.2021, 12:02 403

♦ Furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) începea anul pandemiei cu o capitalizare de 752 mil. lei pentru ca pe 16 noiembrie 2020 să spargă pragul de 1 mld. lei şi să devină astfel un „unicorn“ în monedă naţională ♦ Pe de altă parte producătorul de materiale de construcţii TeraPlast (TRP) avea o valoare de piaţă de 379 mil. lei la începutul anului 2020, pentru ca pe 16 februarie 2021 compania din Bistriţa să spargă pragul de 1 mld. lei.

MedLife şi TeraPlast, două companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, sunt primii „unicorni“ în lei controlaţi majoritar de antrepre­nori români pe care îi creează bursa de la Bucureşti, adică fiecare a spart în pandemie valoarea de 1 mi­liard de lei, arată datele agregate de ZF.

Astfel, furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) începea anul pandemiei cu o capitalizare de 752 mil. lei pentru ca pe 16 noiembrie 2020 să spargă pragul de 1 mld. lei şi să devină astfel un „unicorn“ în monedă naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO