Burse - Fonduri mutuale

MedLife spune că este încă în curs de înregistrare a efectelor AGEA din decembrie din cauza sărbătorilor de iarnă. Pe 5 ianuarie, operatorul de servicii medicale ar fi urmat să distribuie acţiuni gratuite

MedLife spune că este încă în curs de înregistrare a...

Autor: Tibi Oprea

05.01.2021, 15:03 512

MedLife (simbol bursier M), cel mai mare jucător privat de sănătate din România, a anunţat la bursa de la Bucureşti că este încă în curs de înregistrare a efectelor hotărârii AGEA din 15 decembrie 2020, referitoare la acordarea de acţiuni gratuite, la Oficiul Registrului Comerţului şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, din cauza contextului pandemic şi a sărbătorilor de iarnă.

“Având în vedere a) Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii din data de 15.12.2020 ("AGEA"), b) Contextul general şi social generat de răspândirea coronavirusului COVID-19, coroborat cu perioada sărbătorilor, care a implicat un program redus de lucru al societăţilor şi al autorităţilor relevante, societatea este încă în curs de înregistrare a efectelor hotărârii AGEA atât la Oficiul Registrului Comerţului, cât şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară”, se arată în raportul publicat la bursă.

Pe 14 decembrie, acţionarii MedLife au votat majorarea capitalului social cu 28 mil. lei prin încorporarea rezervelor, astfel că fiecărui acţionar ar urma să îi revină câte cinci acţiuni gratuite la fiecare o acţiune deţinută. Data plăţii a fost aprobată pentru 5 ianuarie, la doar o zi după data de înregistrare stabilită. Anunţul MedLife a venit în ziua care coincide cu data de înregistrare, cee ace înseamnă că cel mai probabil plata acţiunilor gratuite va întârzia.

“Societatea a demarat operaţiunile necesare implementării efectelor hotărârii AGEA şi va informa investitorii ulterior, în cel mai scurt timp posibil, cu privire la înregistrarea efectelor hotărârii AGEA la Oficiul Registrului Comerţului şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit termenelor legale aplicabile acestora, dar şi cu privire la procesarea efectelor hotărârii AGEA de către Depozitarul Central şi va informa investitorii cu privire la data plăţii pentru acţiunile gratuite oferite în cadrul majorării de capital social aprobată prin hotărârea AGEA”, mai menţionează MedLife în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO