Burse - Fonduri mutuale

Mefin Sinaia se delistează. Acţionarii minoritari vor primi 3,2 lei pentru un titlu

Mefin Sinaia se delistează. Acţionarii minoritari vor...

Autor: Ioana Tudor

04.11.2014, 00:06 2059
Acţionarii producătorului de siste­me de injecţie Mefin Sinaia (simbol bur­sier MEF) au aprobat delistarea com­pa­niei şi declararea societăţii de tip închis.

Acţionarii care nu sunt de acord cu decizia de delistare şi care vor să se retragă din acţionariat vor primi 3,2 lei pe acţiune.

Preţul propus este cu 167% peste cotaţia la care au închis titlu­rile MEF înainte de anunţul de delistare, făcut pe 24 septembrie. La preţul de 3,2 lei/titlu, valoarea pachetului deţinut de minoritari, de circa 20% din ca­pitalul companiei, se ridică la 3,5 milioane de lei.

Acţionarii care nu sunt de acord cu delistarea au termen 45 de zile de la data de înregistrare pentru a se retrage din societate.

Plata contravalorii acţiunilor deţinute de aceştia se va face în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii de retragere. Se pot retrage din societate numai acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor furnizat de Depozitarul Central, existenţi la data de înregistrare, cu condiţia ca aceştia să fi deţinut pachetul de acţiuni şi la data de referinţă a AGEA prin care s-a decis delistarea, respectiv 22 octombrie 2014.

Acţionarul majoritar al Mefin este fondul de investiţii DCI Walbridge Partners, înregistrat în Cipru, cu 79,6% din capitalul social.

Alţi investitori de pe bursă deţin restul de 20,3%, reprezentând puţin peste un milion de acţiuni.

Acţionarii au mai încercat şi în vara anului trecut să delisteze compania, însă au anulat intenţia după ce evaluatorul nu a finalizat în timp util raportul de evaluare în vederea stabilirii preţului de retragere care urma să fie plătit acţionarilor care nu sunt de acord cu delistarea.

Societatea a înregistrat pierderi cumulate de 4,2 milioane de lei în ultimii şase ani şi se aşteaptă să încheie 2014 cu un rezultat negativ de 2 milioane de lei.

Cifra de afaceri din vânzarea de pompe şi piese de schimb pentru motoare diesel a rămas relativ stabilă în ultimii ani, la nivelul de 20 milioane de lei. Mefin mai are însă doar 13 angajaţi, toţi fiind încadraţi ca personal administrativ sau de conducere, după ce în 2009 a implementat un plan de reorganizare controversat, prin care a disponibilizat toţi salariaţii şi i-a reangajat pe centre de profit independente, dar cu contracte pe perioadă determinată.

Compania are însă active potenţial valoroase, inclusiv platforma de 10 hectare pe care se află fabrica. Clădirea fabricii Mefin este una dintre primele structuri pe care le văd turiştii la intrarea în staţiunea Sinaia.

Titlurile Mefin s-au tranzacţionat cel mai recent pe 31 octombrie când au raportat o scădere de 1,6%, până la preţul de 2,9 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO