Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust, companie din piaţa imobiliară care vrea la Bursă, o numeşte director financiar pe Raluca Drăgan, fost CFO la One United Properties

Meta Estate Trust, companie din piaţa imobiliară care...

Autor: Cristina Bellu

07.10.2021, 11:39 1191

Meta Estate Trust, companie din piaţa imobiliară românească, care îi are printre fondatori pe Eugen Voicu, acţionarul majoritar al Certinvest şi pe Ionuţ Nicolescu, preşedintele SVN România, anunţă numirea Ralucăi Drăgan ca Chief Financial Officer (CFO) al holdingului.

Raluca Drăgan activează de peste 17 ani în domeniul financiar, iar înainte de a se alătura echipei Meta Estate, a deţinut poziţia de CFO pentru One United Properties. Anterior, a lucrat timp de 14 ani în cadrul companiei de consultanţă financiară şi audit Ernst & Young.

„M-am alăturat companiei mai întâi în calitate de acţionar şi apoi am acceptat provocarea de a contribui în mod activ alături de ceilalţi membri ai conducerii la dezvoltarea acesteia”, spune Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

Raluca Drăgan a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti cu o diplomă de licenţă şi un masterat în finanţe şi bănci. Este membru al Asociaţiei Contabililor Autorizaţi (ACCA) şi membru al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

Proiectul Meta Estate Trust a fost iniţiat de Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu – preşedinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea şi Cosmin Mizof, cu suportul unui Advisory Board format din cinci acţionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta şi Viorel Nica.

La finalul lunii septembrie, compania a aprobat majorarea capitalului social cu 35,9 de milioane de lei, sumă propusă pentru a fi atrasă de la investitorii interesaţi printr-un plasament privat care se derula în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% în acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend preferenţial. În luna aprile 2022, Meta Estate Trust intenţionează să se listeze la bursă pe piaţa AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO