Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust dă startul ofertei publice iniţiale pentru majorarea capitalui social cu 25 milioane lei şi vrea să se listeze pe piaţa AeRO a BVB

Meta Estate Trust dă startul ofertei publice iniţiale...

Autor: Roxana Rosu

15.07.2022, 11:04 574

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar, va organiza în perioada 20 iulie-2 august un IPO pentru majorarea capitalului social cu 25 milioane lei şi ulterior listarea pe piaţa AeRO a BVB.

Compania a anunţat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de Ofertă Publică Iniţială (IPO).

Noile acţiuni emise de companie pot fi subscrise la 1,14 lei/acţiune în prima săptămână, respectiv 1,20 lei/acţiune în cea de-a doua săptămână de subscriere. Oferta prevede un număr maxim total de 25 de milioane de acţiuni.

În cadrul ofertei publice iniţiale, Meta Estate Trust are asistenţa juridică a Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, în timp ce evaluarea companiei a fost realizată de Veridio. De asemenea, BRK Financial Group asigură intermedierea.

„Meta Estate Trust aduce, pe piaţa din România, un model de business inovator, agil şi mai ales rezilient în perioadele de incertitudine şi de corecţie a pieţei. Realizarea IPO-ului, urmat de listarea pe piaţa secundară a Bursei de Valori Bucureşti a fost, încă de la început, parte din strategia de business a companiei deoarece ne dorim să punem la dispoziţia celor interesaţi de piaţa imobiliară o alternativă atractivă investiţiilor tradiţionale ce oferă protecţie la inflaţie în contextul economic actual şi, de asemenea, lichiditatea oferită de piaţa de capital”, a declarat Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust.

Fondurile obţinute în urma ofertei publice iniţiale derulate vor fi direcţionate către creşterea portofoliului de active al companiei şi dezvoltarea de noi linii de business.

Eugen Voicu a precizat că acţionarii reprezentând peste 50% din capitalul actual al companiei şi-au luat angajamentul de a nu-şi vinde acţiunile pe o perioadă de minim 6 luni de la listarea la bursă.

Holdingul a investit până acum în Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Braşov şi Constanţa, în timp ce se uită spre Timişoara şi Cluj l Meta Estate Trust vrea să îşi formeze şi un portofoliu de apartamente pentru închirieri.

Holdingul Meta Estate Trust a atras deja aproximativ 79 mil. lei în urma celor două plasamente private derulate de compania lansată la începutul anului 2021, iar cel mai mare plasament s-a ridicat la 4 mil. euro, adică aproape 20 mil. lei.

În ceea ce priveşte intrarea în acţionariatul unor dezvoltatori, Meta Estate Trust a plasat până acum 2,5 milioane de euro în compania Novarion din Sibiu, respectiv 2 mil. euro într-o companie a grupului Redport, care dezvoltă proiecte în Capitală. Cea mai mare investiţie realizată până acum de Meta se ridică la 4 mil. euro.


 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO