Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust intră în top cinci companii din BETAeRO

Meta Estate Trust intră în top cinci companii din BETAeRO

Autor: Cristina Bellu

16.03.2023, 09:57 453

Compania de tip holding Meta Estate Trust (META), cu activitate în sectorul imobiliar, prezenţă pe piaţa AeRO, va fi inclusă în indicele BETAeRO începând din 20 martie. 

Decizia a fost aprobată în şedinţa trimestrială a Comisiei Indicilor BVB, compania urmând să ocupe poziţia a cincea ca pondere în indice BET AeRO. 

„Includerea MET în indicele BETAeRO, mai ales în contextul în care vine la doar şapte luni de la listarea acţiunilor pe piaţa de capital, este o recunoaştere a interesului pentru tranzacţionarea acţiunii MET şi a perspectivelor de creştere a companiei”, spune Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust. 

Ea precizează că Meta Estate Trust îndeplineşte criteriile pentru includerea în indexul BETAeRO datorită volumului de tranzactionare, capitalizării companiei şi free-float-ului, iar acest pas va duce la creşterea vizibilităţii companiei în comunitatea locală de investitori. Meta Estate Trust a obţinut în 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent.

De asemenea, Meta Estate Trust şi-a atins ţinta de profit brut anunţată, ajungând la cca. 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei. 

Compania fondată de un grup de antreprenori români în urmă cu mai puţin de doi ani îşi bazează modelul de business pe investiţii în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotaţie a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidenţial urban mare. Meta Estate Trust a derulat două plasamente private şi o ofertă publică de vânzare de acţiuni, în urma cărora  capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei. 

De la înfiinţare şi până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 24 milioane de euro în 25 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 8 dintre acestea.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO