Burse - Fonduri mutuale

Metav Bucureşti va acorda dividende de 5,8 mil. lei în acest an

Gabriel Popoviciu deţine firma imobiliară Metav Bucureşti, care va distribui dividende în valoare de 5,76 mil. lei

Gabriel Popoviciu deţine firma imobiliară Metav Bucureşti, care va distribui dividende în valoare de 5,76 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

16.04.2014, 00:00 532

Acţionarii firmei imobiliare Metav Bucureşti (METV), societatea care administrează parcul industrial Metav Business Park din apropierea aeroportului Băneasa şi deţinută de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, au aprobat în adunarea generală de luni propunerea consiliului de administraţie privind distribuirea unor dividende în valoare de 5,76 mil. lei din profitul de 6,1 mil. lei obţinut anul trecut.

Dividendele distribuite în acest an acţionarilor sunt cu circa 13,4% mai mici faţă de anul anterior, după ce şi profitul societăţii s-a diminuat cu aceeaşi rată, de la un câştig net de 7,1 milioane de lei înregistrat în 2012. Dividendul brut pe acţiune este de circa 0,293 lei/unitate, respectiv un randament din dividende de 4,9% raportat la ultimul preţ de pe bursă al acţiunilor Metav, de 6 lei/acţiune.

Compania are în prezent o capitalizare de 117,7 milioane de lei (26,4 milioane de euro) şi este deţinută în proporţie de 54,2% de firma Meteor Investiţii Imobiliare, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 27,7% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO