Burse - Fonduri mutuale

Metehnele unui CEO: Cum a fost remunerat Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 2,3 miliarde dolari, dar nu a câştigat de fapt nimic

Metehnele unui CEO: Cum a fost remunerat Elon Musk,...

Autor: Alex Ciutacu

16.06.2019, 18:14 2998

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a fost remunerat cu 2,3 miliarde dolari pentru poziţia sa în anul 2018, însă remuneraţia a fost în acţiuni, iar miliardarul nu a câştigat practic niciun ban, potrivit unui raport New York Times, citat de Business Insider.

Întrebarea cât câştigă un CEO al unei corporaţii pare că ar avea un răspuns simplu, însă majoritatea executivilor de top au semnat scheme de remuneraţie complicate.

Un raport din New York Times arată că Elon Musk a câştigat 2,3 miliarde dolari în poziţia sa ca CEO al Tesla, însă situaţia este mai complicată de atât. În cazul în care producătorul de maşini electrice nu atinge ţinte extrem de ambiţioase, Musk nu a câştigat nimic.

Majoritatea executivilor sunt remuneraţi cu participaţii sau printr-un plan de stock option. De multe ori, aceste planuri de stock option nu sunt activate decât după o anumită perioadă de timp sau doar în cazul în care acţiunile ating un anumit nivel. Sau în cazul Tesla, doar dacă anumite ţinte de performanţă sunt atinse.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO