Burse - Fonduri mutuale

Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat 62% din toate acţiunile MedLife tranzacţionate în ianuarie 2023 la Bursa de Valori Bucureşti. 732.000 de acţiuni au fost cumpărate de Metropolitan Life Pensii de la ceilalţi investitori

Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat 62% din...

Autor: Liviu Popescu

05.04.2023, 07:00 1273

♦ 1,2 milioane de acţiuni MedLife au fost tranzacţionate în ianuarie 2023 la Bursa de la Bucureşti, toate pe segmentul REGS ♦ Astfel fondul şi-a majorat deţinerea de la 3,36% la 3,9% din companie.

62% din acţiunile MedLife (simbol bursier M) tranzacţionate în luna ianuarie 2023 pe Bursa de Valori Bucureşti au fost cumpărate de un singur fond de pensii private Pilon II, respectiv Metropolitan Life Pensii Private, arată calculele realizate de Ziarul Financiar din raportările P2 şi pe baza preţurilor de tranzacţionare.

Cu alte cuvinte mai mult de jumătate din tot ceea ce s-a tranzacţionat într-o singură lună cu acţiuni ale unui emitent din prima ligă bursieră, respectiv din indicele BET, a fost cumpărat de al treilea cel mai mare fond Pilon II din România, în numele a circa 1,1 milioane de participanţi.

Aceste tranzacţii arată un proces puternic de achiziţie la acest emitent, mai ales că MedLife este cea mai mare deţinere a fondurilor Pilon II, cu o deţinere de 36% din toată compania în mâinile viitoriilor pen­sionari ai României, dar şi faptul că Bursa devine prea mică pentru fondurile care sunt alimentate lunar cu 1 mld. lei şi din care un sfert trebuie investiţi pe piaţa de capital. „Este cea mai mare deţinere dintre emitenţii listaţi la Bursă“, spune George Moţ, fost angajat al ASF pe segmentul pensiilor private şi care în prezent admi­nistrează proiectul „desprepensiiprivate“ în care prezintă fondurile P2, de la randamente şi deţineri. „Arată că acest emitent este unul din preferaţii fondurilor de pensii private. Metropolitan a cumpărat mai mult de jumătate din tot ce s-a tranzacţionat pe bursă cu MedLife în prima lună a anului“, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO