Burse - Fonduri mutuale

Microgreens pregăteşte venirea la bursa de la Bucureşti. Compania antreprenorială atrage 500.000 de euro de la Vlad Popescu, Alex Cristescu şi Marius Alexe, administratori ai Norofert

Microgreens pregăteşte venirea la bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

03.09.2021, 14:37 1913

Fresh Microgreens, producător de microplante şi specialităţi culinare din România, pregăteşte listarea la bursa de la Bucureşti, prin intermediul unui plasament privat, urmat de intrarea la tranzacţionare pe piaţa AeRO în prima jumătate a anului 2022.

Compania a atras 500.000 de euro de la Vlad Popescu, Alex Cristescu şi Marius Alexe, administratori ai producătorului de îngrăşăminte organice Norofert, sub forma unui împrumut convertibil prin care doar acţionarul majoritar va ceda din acţiuni.
Microgreens este furnizor pentru industria HoReCa, cât şi pentru hypermarket-urile Metro, Carrefour, Kaufland. Compania activează de şapte ani pe piaţa din România.

Compania a fost înfiinţată în septembrie 2014 de către Cristian Tudor, iar în ultimii trei ani s-a concentrat pe dezvoltarea de soluţii tehnologice pentru agricultură verticală şi pe cultivarea de alimente funcţionale fresh (salate, microplante). Potrivit reprezentanţilor companiei, Microgreens a avut în 2020 afaceri de 3,1 mil. lei şi un profit de 79.000 de lei. Pentru 2021, compania estimează 5,6 mil. lei afaceri şi 1,1 mil. lei profit.

Cristian Tudor, 31 de ani, este CEO şi acţionarul majoritar al Fresh Microgreens. Potrivit datelor Confidas, Cristian Tudor controlează 95,23% din capitalul social.

Compania va folosi aportul de capital pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie a echipamentelor de agricultură verticală şi pentru cercetare în domeniul microplantelor.

Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania doreşte să devină un jucător important în Europa de Sud-Est si nu numai în domeniul soluţiilor la cheie de agricultură verticală indoor, atât pentru facilităţi de cultivare în spaţii comerciale, cu ajutorul microserelor cât şi pentru echipamente de cultivare industrială, special proiectate pentru depozite, centre de logistica sau fabrici de procesare.

Vlad Popescu, 33 de ani, este CEO Norofert, a preluat compania de la tatăl său în 2015 şi a reuşit să o aducă în doar trei ani la nivelul de producător major de inputuri agricole ecologice pe piaţa europeană. La preţurile curente de tranzacţionare, Norofert are o capitalizare de circa 176 mil. lei.
Marius Alexe, 37 de ani, este antreprenor în IT şi agricultură, este un investitor şi susţinător al startup-urilor şi companiilor de pe piaţa AeRO, unde deţine pachete minoritare la câteva companii listate în ultimii ani.

Alex Cristescu, 31 de ani, este implicat în afacerile din domeniul imobiliar, având o experienţă de peste 10 ani în finanţarea, dezvoltarea şi operarea clădirilor din portofoliul propriu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO