Microsoft a „bătut“ bursa românească în ultimele 12 luni: apreciere de 46% a acţiunilor, faţă de 7,5% cât a livrat BVB cu tot cu dividende

12 iun 2018 Autori: Liviu Popescu , Sorin Pâslaru

Acţiunile gigantului american Microsoft, listate pe bursa de la New York, s-au apreciat cu 46% în ultimele 12 luni, evoluţie ajustată cu dividendele plătite de companie, ceea ce înseamnă o valoare de piaţă pentru compania fondată de Bill Gates de 780 miliarde de dolari, potrivit datelor Investing.com. 

Spre comparaţie, indicele BET-TR, care urmăreşte cele mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti plus dividendele plătite de acestea, s-a apreciat cu 7,5% în ultimele 12 luni, în timp ce indicele principal BET a scăzut cu 2,3%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Microsoft
, bursa romaneasca
, dividende
, actiuni
, bet
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide