Burse - Fonduri mutuale

Mihaela Bîciu, CEO Tradeville: Pentru a îmbunătăţi accesul investitorilor de retail la bursă, prioritară ar fi deschiderea online de conturi de tranzacţionare

Mihaela Bîciu, CEO Tradeville şi unul dintre cei mai vechi oameni de pe piaţa de capital:

Procesul actual de înregistrare implică birocraţie şi efort, investitorul fiind nevoit să transmită intermediarului şi să recepţioneze de la acesta documente prin poştă, situaţie care nu se mai întâlneşte în alte state din UE.

Mihaela Bîciu, CEO Tradeville şi unul dintre cei mai vechi oameni de pe piaţa de capital: Procesul actual de înregistrare implică birocraţie şi efort, investitorul fiind nevoit să transmită intermediarului şi să recepţioneze de la acesta documente prin poştă, situaţie care nu se mai întâlneşte în alte state din UE.

Autor: Tibi Oprea

11.06.2019, 00:05 951

Sub 60.000 de persoane au conturi de tranzacţionare, un sfert dintre deţinători fiind investitori activi, care fac o tranzacţie o dată la cel puţin şase luni.

Mihaela Bîciu, director general al Tradeville, cea mai mare societate de brokeraj pentru retail din România, cu 365 mil. lei intermediate în 2019, spune că printre măsurile care ar face piaţa bursieră mai prietenoasă cu investitorii de retail sunt deschiderea online a conturilor de tranzacţionare, standardizarea modalităţilor de raportare a emitenţilor şi relaxarea normelor restrictive de acordare a statutului de investitor profesional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO